5 jarig jubileum

De Nieuwe weg

Op 3 november a.s. bestaat de Speelwerkplaats 5 jaar. Sinds de start in 2013 is er veel veranderd, zoals de eerste werknemer Niels verteld :”Ik weet nog mijn eerste werkdag, dat vond ik wel spannend. Toen was ik ook nog niet zo kwebbelend. Ik kwam binnen door de voordeur, dat was de schuifdeur van de houtwerkplaats. De koffie dronken we in de autowerkplaats aan een ronde tafel. Daar was ook mijn administratieafdeling. Na hard gewerkt te hebben mocht ik lunchen bij Bennie en Yvonne in huis, Na de lunch¬†deden we vaak een spelletje, daarna was het vaak demonteren.”

Nu is het bedrijf uitgegroeid tot een werkplaats met ongeveer 10 werknemers en begeleidend personeel. Na schooltijd en in de vakanties worden ongeveer 10 kinderen opgevangen. We drinken nu koffie in een grote, mooie groepsruimte en de werkzaamheden vinden plaats op 13 afdelingen. Er is nog steeds een warm welkom voor een ieder met zijn/haar talenten. Samen wordt er met plezier gewerkt en is het bedrijf Clockworks onderdeel van de werkplaats.

Clockworks

Clockworks is ook gestart op 3 november 2013. Dit bedrijf viert dus zijn 5 jarig jubileum. Het bedrijf Clockworks is in de loop der jaren ontstaan, omdat eerst de werkplaats de Nieuwe Weg is opgestart.

Clockworks is pas gaan groeien toen er een paar deelnemers van De nieuwe weg graag een bedrijf wilden opstarten, om zich nuttig te voelen in de maatschappij. Bennie en Yvonne vonden dit voorstel goed, want Clockworks bestond al wel, maar was nog geen actief bedrijf. Iedereen kreeg een eigen taak om het bedrijf samen zelfstandig op te zetten. Het bedrijf is begonnen met het verkopen van eiken houtenplanken op de markt in Balkbrug 2015. Dit ging zo goed dat het bedrijf is uitgegroeid tot een succesvol bedrijf.